Zorgverzekeringen

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De inhoud van de (verplichte) basisverzekering wordt door de Rijksoverheid bepaald, dus de verzekerde zorg is bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Het bedrag dat door de zorgverzekeraar vergoed wordt is echter afhankelijk van het soort basisverzekering (natura of restitutie). Het is daarnaast mogelijk en in veel gevallen verstandig, om een (niet verplichte) aanvullende (tandarts-)verzekering af te sluiten. Deze verzekeringen bieden extra vergoedingen voor kosten die niet worden gedekt door de basisverzekering. De dekking van de aanvullende (tandarts-) verzekeringen verschillen per zorgverzekeraar. 

 

CZ profileert zichzelf als een zorgverzekeraar zonder winstoogmerk en is de meest bekende zorgverzekeraar in onze regio. Hun missie is er zorg voor te dragen dat de zorg in Nederland goed, betaalbaar en toegankelijk blijft voor iedereen. 

We hebben voor u een aantal handige links en documenten voor op een rijtje gezet:

 

 

 

Had u voorheen een zorgverzekering bij Aevitae via Stichting BGZC? Sinds 12 november 2023 j.l. is de naam gewijzigd naar Blend. U ontvangt dus vanaf heden communicatie uitingen in een nieuwe frisse huisstijl voorzien van een nieuw logo. Alle informatie over Blend vindt u op de nieuwe website ditisblend.nl.

Informatie over voorgaande jaren vindt u op deze pagina.