BGZC

vitaal definitief

Stichting BGZC is gestart met het BGZC Vitaal beweeg- en voedingsprogramma.

Gezondheid is een kostbaar goed. Mensen met een gezonde levensstijl zijn fitter en voelen zich gelukkiger. Gezondheid is een thema dat zich natuurlijk niet beperkt tot iets wat zich alleen afspeelt op het werk. Gezondheid omvat onder andere fitheid, vitaliteit, gedrag en leef- en eetgewoontes. Het raakt individuele gebruiken en patronen. Die zijn in de praktijk heel moeilijk te veranderen, hoezeer we allemaal ook graag gezond en fit willen zijn en blijven. 

Samenwerking
De gezondheidsrisico’s, zoals bijvoorbeeld overgewicht en een ongezonde leefstijl nemen nog steeds toe. Dat is de aanleiding geweest voor de ontwikkeling van een gezondheids- en vitaliteitsprogramma voor de werknemers van de leden (werkgevers) van Stichting BGZC. De werkgroep van Stichting BGZC heeft in samenwerking met Witte-Boussen Assurantiën B.V. en de diverse zorgverzekeraars gewerkt aan een beweeg- en vitaliteitsprogramma. Ook diëtisten, fysiotherapeuten, sportartsen, psychologen en fitnesscentra in de regio verleenden hun medewerking. Dit programma is met name bedoeld voor medewerkers met een verhoogd of beperkt gezondheidsrisico als gevolg van overgewicht/obesitas.

Doelstellingen van deze gecombineerde leefstijl interventie zijn:

  • Het ontwikkelen en behouden van een actieve en gezonde leefstijl
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen
  • Het verbeteren van de spierkwaliteit
  • Het dagelijks toepassen van recreatieve bewegingsactiviteiten
  • Het verminderen van overtollig gewicht
  • Het voorkomen of vertragen van het optreden van complicaties t.g.v. obesitas
  • Het toewerken naar een gezond voedingspatroon
  • Het verbeteren van zelfredzaamheid t.a.v. een gezond gewicht

Onderstaand informatief filmpje beeldt in het kort uit wat u zoal kunt verwachten.

Interesse om ook deel te nemen aan dit programma? Neem voor meer informatie contact op met Johan Morcus of
Marcel Capello via tel. 0115-610604 of stuur een e-mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.