BGZC

In het najaar van 2016 heeft een groep BGZC-verzekerden het stoppen-met-rokenprogramma gevolgd, waarvan uiteindelijk 90% de training volledig heeft afgerond.

Mede in navolging van de kortgeleden gestarte landelijke publiekscampagne ‘Stoptober’, willen wij dit najaar wederom, in samenwerking met Sinefuma, een stoppen-met-rokenprogramma aanbieden.

SineFuma is o.a. gespecialiseerd in het in groepsverband verzorgen van stoppen-met-rokentrainingen.

De trainingen vinden plaats in het kantoor van Witte-Boussen Assurantiën B.V. in Terneuzen en worden verzorgd door SineFuma.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van ons intermediair Witte-Boussen Assurantiën B.V. www.witteboussen.nl/zorgverzekeringen/rookvrij.

Het is algemeen bekend dat roken een negatieve invloed heeft op de gezondheid van mensen. Dat heeft onder meer ook gevolgen voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Daarom hebben we er in 2016 voor gekozen een Stoppen met Roken programma via de bij Stichting BGZC aangesloten werkgevers aan werknemers aan te bieden. Ook de eventuele partners konden meedoen.

Zoals eerder in verschillende nieuwsbrieven gecommuniceerd, is de 1ste groep BGZC-verzekerden afgelopen najaar gestart met het programma. De laatste bijeenkomst vond plaats op 19 december jl.

Van de in totaal 10 gestarte deelnemers, hebben uiteindelijk 9 deelnemers de training volledig afgerond.

De bijeenkomsten vonden plaats in het kantoor van Witte-Boussen in Terneuzen en werden verzorgd door SineFuma. Laatstgenoemde heeft na afloop van deze bijeenkomsten een rapportage gemaakt. Volgens SineFuma was 89% van de deelnemers direct na afloop van de trainingen gestopt met roken. Een mooi resultaat! De rapportage vindt u hier.

Ook dit jaar zullen wij bij voldoende animo weer soortgelijke trainingen organiseren.

Bent u geïnteresseerd en/of wenst u meer informatie te ontvangen over dit programma? Neem dan contact met ons op!

Stichting BGZC voelt zich geroepen om een reactie te geven op een artikel dat geplaatst is in het Assurantiemagazine van 20 december jl. met als titel: ‘Schippers dreigt met verbod op collectieve zorgverzekeringen’.

Lees meer...

vitaal definitief

Stichting BGZC is gestart met het BGZC Vitaal beweeg- en voedingsprogramma.

Gezondheid is een kostbaar goed. Mensen met een gezonde levensstijl zijn fitter en voelen zich gelukkiger. Gezondheid is een thema dat zich natuurlijk niet beperkt tot iets wat zich alleen afspeelt op het werk. Gezondheid omvat onder andere fitheid, vitaliteit, gedrag en leef- en eetgewoontes. Het raakt individuele gebruiken en patronen. Die zijn in de praktijk heel moeilijk te veranderen, hoezeer we allemaal ook graag gezond en fit willen zijn en blijven. 

Samenwerking
De gezondheidsrisico’s, zoals bijvoorbeeld overgewicht en een ongezonde leefstijl nemen nog steeds toe. Dat is de aanleiding geweest voor de ontwikkeling van een gezondheids- en vitaliteitsprogramma voor de werknemers van de leden (werkgevers) van Stichting BGZC. De werkgroep van Stichting BGZC heeft in samenwerking met Witte-Boussen Assurantiën B.V. en de diverse zorgverzekeraars gewerkt aan een beweeg- en vitaliteitsprogramma. Ook diëtisten, fysiotherapeuten, sportartsen, psychologen en fitnesscentra in de regio verleenden hun medewerking. Dit programma is met name bedoeld voor medewerkers met een verhoogd of beperkt gezondheidsrisico als gevolg van overgewicht/obesitas.

Doelstellingen van deze gecombineerde leefstijl interventie zijn:

  • Het ontwikkelen en behouden van een actieve en gezonde leefstijl
  • Het verbeteren van het uithoudingsvermogen
  • Het verbeteren van de spierkwaliteit
  • Het dagelijks toepassen van recreatieve bewegingsactiviteiten
  • Het verminderen van overtollig gewicht
  • Het voorkomen of vertragen van het optreden van complicaties t.g.v. obesitas
  • Het toewerken naar een gezond voedingspatroon
  • Het verbeteren van zelfredzaamheid t.a.v. een gezond gewicht

Onderstaand informatief filmpje beeldt in het kort uit wat u zoal kunt verwachten.

Interesse om ook deel te nemen aan dit programma? Neem voor meer informatie contact op met Johan Morcus of
Marcel Capello via tel. 0115-610604 of stuur een e-mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

E FB

De vakanties komen er weer aan. Gaat u naar het buitenland? Vergeet uw internationale zorgpas EHIC (European Health Insurance Card) niet. Hiermee hoeft u in de meeste Europese landen uw zorgkosten niet voor te schieten. Vraag 'm dus aan voor u op reis gaat.

Voor vakanties in landen die vallen binnen de EEG (EU, Noorwegen, IJsland, en Liechtenstein) of Zwitserland, Macedonië en Australië raden wij u aan een EHIC mee te nemen. Naar deze pas wordt steeds vaker gevraagd in genoemde landen.

Lees meer...

currency 1019997 1280

Lees meer...

Ziek? Dan moet u zelf kunnen bepalen naar welk ziekenhuis of welke arts u gaat, ook over de grens, vindt de Stichting Belangenbehartiging Grensoverschrijdend Zorg Collectief (BGZC). Vrijheid van keuze prevaleert, ongeacht contracten die zorgverzekeraars met zorgverleners hebben afgesloten. Met name geldt dat voor grensbewoners, doorgaans ook afhankelijk van zorg aan gene zijde van de schreve. ‘Een compleet en kwalitatief verzekeringspakket met grensoverschrijdende zorg tegen een concurrerende prijs’, omschrijft bestuurder Jan Kolijn de drijfveer van BGZC. Met succes: de inkoopcombinatie vertegenwoordigt inmiddels meer dan 300 bedrijven en ruim 200 zzp’ers , samen goed voor 30.000 zorgpolissen.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

BGZC Bestuur